Kuka teki lisäajan pudotusmaalin Englannille vuoden 2003 rugbyn MM-kisojen voittamisesta Australian 20-17?

Vuoden 2003 rugbyn MM-kisojen finaali oli yksi lajin historian jännittävimmistä otteluista. Englanti kohtasi Australian Sydneyn Telstra Stadiumilla 22. marraskuuta 2003. Ottelu päättyi dramaattisesti, kun Englanti voitti Australian 20-17 lisäajalla. Ratkaisevan pudotusmaalin, joka varmisti Englannin voiton, teki Jonny Wilkinson.

Jonny Wilkinsonin ratkaiseva hetki

Jonny Wilkinson, yksi rugbyn historian tunnetuimmista pelaajista, nousi sankariksi finaalissa. Ottelu oli tasatilanteessa 17-17, kun lisäaikaa oli jäljellä vain muutama minuutti. Wilkinson sai pallon ja potkaisi sen tarkasti maaliin vasemmalla jalallaan, vaikka hän on oikeajalkainen pelaaja. Tämä pudotusmaali sinetöi Englannin ensimmäisen maailmanmestaruuden rugbyn historiassa.

Ottelun kulku

Ottelu oli erittäin tasainen ja jännittävä alusta loppuun. Tässä on lyhyt yhteenveto ottelun tärkeimmistä tapahtumista:

• Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet tekivät maaleja ja potkuja, ja puoliajalle mentiin Englannin johtaessa 14-5.
  • Toisella puoliajalla Australia nousi tasoihin, ja varsinainen peliaika päättyi 14-14.
  • Lisäajalla molemmat joukkueet tekivät yhden rangaistuspotkun, jolloin tilanne oli 17-17.
  • Wilkinsonin ratkaiseva pudotusmaali tuli lisäajan toisella puoliskolla, ja se jäi ottelun viimeiseksi pisteeksi.

Jonny Wilkinsonin merkitys

Jonny Wilkinsonin suoritus vuoden 2003 MM-finaalissa on jäänyt elämään rugbyn historiassa. Hänen tarkkuutensa ja kylmähermoisuutensa paineen alla tekivät hänestä legendan. Wilkinsonin ura jatkui menestyksekkäästi, ja hän on edelleen yksi arvostetuimmista pelaajista lajin historiassa.